14 november 2018

Belén Viviente, kerstspel in La Canalosa op 23 december 2018

Schrijf alvast in je kalender...
 
In sommige dorpen in de provincie Alicante wordt rond Kerstmis een levende kerststal opgezet of wordt het kerstverhaal nagespeeld. Zo ook elk jaar in La Canalosa de zondag voor Kerstmis, dit jaar op 23 december. La Canalosa is een klein dorpje in de omgeving van Hondón de las Nieves. Het kerstverhaal wordt gespeeld door alle inwoners en de kinderen van het dorp.
In de ochtend vanaf 11 uur kan je genieten van de geur van gebakken gachamiga, oliebollen met suiker, koekjes, gepofte kastanjes en de nodige hapjes en drankjes die de inwoners je gratis aanbieden. Gachamiga is een traditioneel Spaans gerecht uit deze streek. Het is een soort dikke pap gemaakt van deeg, water, olijfolie en zout en wordt gebakken in een grote koekenpan op een houtvuur, de Spanjaarden zijn er gek op.
Om 12 uur worden de straten vrij gemaakt en kan het kerstspel beginnen. Bij mooi weer volgen duizenden bezoekers de belevenissen van de hoofdrolspelers Maria en Jozef en hun kindje Jezus.Zoek een plaatsje in de zon ongeveer in het midden van de straat dan heb je een mooi uitzicht over het hele gebeuren.