Laatste Nieuws

4 september 2018 vanaf 14.00 uur

GROTE BARBECUE TEN VOORDELE VAN MILAN’S RESUE.

Meer info klik HIER

More info click HERE

2 februari 2017

Sax, Moren en Christenen van 3 tot 5 februari 2017Dit jaarlijkse feest wordt gehouden ter ere van San Blas en het gaat om een ​​groot aantal parades, schijngevechten, de inbeslagneming van het kasteel en uiteindelijk de nederlaag en verdrijving van de Moren.

Wie was "San Blas"?
Blaise van Sebaste, vereerd als San Blas, was een arts, bisschop van Sebaste in Armenië (Turkije), en christelijke martelaar. Hij leidde een kluizenaarsleven  in een grot in de bossen op de berg Argeus, welke later zijn zijn bisschopszetel werd. Hij werd gemarteld en geëxecuteerd op bevel van de Romeinse keizer Licinius, tijdens de vervolging van christenen in het begin van de vierde eeuw.
Zijn feest wordt gevierd op 3 februari.
Hij wordt beschouwd als de beschermheilige tegen keelpijn en is ook patroonheilige van de Republiek Paraguay, in van veel Spaanse steden.

Vrijdag 3 februari
08.30 uur: parade van fanfares, vertrek op de Plaza del Ayuntamiento
10:00 Act 'Del Predicador' kleine optocht.
12.30 uur: processie van San Blas. Route: kerk, Calle Artal de Alagón, Ayuntamiento
18.15 uur: parade van Moren en christenen samen met de feestkoninginnen. Aansluitend gevecht aan het kasteel, de Moren veroveren het kasteel. Route: Pascual Carrion naar het gemeentehuis.

Zaterdag 4 februari
08.30 uur: Diana Parade door de 8 muziekgroepen, vertrek vanaf de Plaza del Ayuntamiento
09.30 uur: Parade 'Subida del Santo' met afschieten van donderbussen. Route: kerk, Callejon Banos, Fuente del Cura, San Antonio, Cruz, Chauli, Peligro, Ermita
18.15 uur: parade van Moren en christenen. Route: Pascual Carrion naar het gemeentehuis. Aansluitend gevecht aan het kasteel met overwinning van de christelijke troepen.

Zondag 5 februari
08.30 uur: Diana Parade door de 8 muziekgroepen, vertrek op de Plaza del Ayuntamiento
14.00 uur: verkiezing van de nieuwe kapiteins voor het volgende jaar
18.30 uur: optocht van de nieuwe kapiteins van Pascual Carrion naar gemeentehuis
21.00 uur: vuurwerk


Geen opmerkingen:

Een reactie posten