12 mei 2016

Orito (Monforte del Cid) feest van San Pascual

Hoewel het dorp Orito, in de gemeente Monforte del Cid, het hele jaar honderden bezoekers trekt  naar de grot van San Pascual, is het op 17 mei de grote dag voor het feest van de heilige. Op die dag zie je vanaf de bekende grot in de Sierra de las Aguilas, de omgeving gevuld met pelgrims die uit alle delen van de provincie Alicante en andere aangrenzende provincies komen om de Heilige te eren.
De bedevaart van San Pascual trekt meer dan 500.000 bezoekers gedurende de maand mei, met de topdag op 17 mei bij de viering het feest van San Pascual, het is dan ook een van de meest belangrijke pelgrimstochten in de regio Valencia. Het benadrukt ook de schoonheid van de route die eindigt op de top van de Sierra de las Aguilas.  In de Grot van San Pascual is het een traditie dat de pelgrims het snoer aanraken van San Pascual.
Er is ook de populaire Feria de San Pascual, de traditionele markt van San Pascual, rieten manden, keukengerei en andere producten worden er  verkocht.
De populaire markt van San Pascual gaat door tijdens het  weekend van 13 tot 15 mei. Echt leuk om er eens langs te lopen. Tijdens de siësta zijn er veel kraampjes gesloten...
 
Volledig programma (Spaanstalig) klik HIER 
 
Meer info over de grot van San Pascual klik HIER

13 tot 15 mei 2016
Feria van San Pasqual in Orito
De Feria zal gehouden worden in de omgeving van het Parque de la Feria in Orito.
Echt leuk om eens naar toe te gaan.

Maandag 16 mei
Vooravond van de feestdag van San Pascual.
 21:00 uur: Zegening van het beeld van San Pascual en overdracht van het beeld van San Pascual uit  de kerk van het klooster van de kapucijnen, met de muzikale begeleiding van "La Lira". Dan Serenade van de Rondalla "La Inmaculada" van Monforte del Cid.
22:15 uur: Nocturne in de Grot van San Pascual, vertrek vanaf het Centro de Salud.

Dinsdag 17 mei

Feest van San Pascual Baylón
 8:00, 09:00 en 10:00 uur: Mis in de kerk van het klooster.
11:00 uur: Plechtige Mis op de Plaza Ntra. Sra. De Orito, voorgezeten door HH. MM. Capuchinos en gezongen door het koor “Coral Monfortina”.
13:00, 18:00 uur: Mis in de kerk van het klooster.
Heel de dag trekken pelgrims uit de regio Alicante naar het heiligdom van San Pascual in de bergen.

Zondag 22 mei
19:00 uur: Begeleid door fluit en drum, de overdracht van het beeld van San Pascual van de Kerk van het klooster tot de kapel van de verschijning. Bij aankomst, mis in de kapel.

* Van 14 tot 17 mei, is de weg naar de grot van San Pascual  afgesloten voor het verkeer; je kan de grot alleen te voet bereiken.
 
Info:
Ayto. de Monforte del Cid
Plaza de España, 1 03670 Monforte
Tfno.:
info@monfortedelcid.es