Laatste Nieuws

4 september 2018 vanaf 14.00 uur

GROTE BARBECUE TEN VOORDELE VAN MILAN’S RESUE.

Meer info klik HIER

More info click HERE

5 april 2013

Stevia plantjes gekweekt in Hondon de las Nieves


Link naar de Stevia Bayon Hondon de las Nieves Facebooksite klik HIER 


Stevia plant  
De Stevia plant is oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Amerika in de bergen van Amambay in Paraguay. De blaadjes van de Stevia plant worden daar al eeuwen lang gebruikt door de inheemse bevolking voor het zoeten van hun eten. In het blad van de Stevia Rebaudiana plant zitten glycosiden. Deze zorgen voor de zoete smaak, welke wel 300 keer zoeter is dan suiker. Aan het eind van de 19e eeuw maakte de Westerse wereld pas kennis met de Stevia plant. Alhoewel dit al lang geleden is, is Stevia nog steeds relatief onbekend. Wat op zich vrij opmerkelijk is, aangezien de Stevia plant enkel voordelen kent ten opzichte van de gebruikelijke zoetstoffen als suiker en kunstmatige zoetjes. Verder bevatten de blaadjes van de Stevia plant onder andere proteïne, fibers, vitamine C, vitamine A, calcium en magnesium.

Ondanks dat Stevia al jaren wordt gebruikt in Zuid-Amerika heeft het in Europa wat voeten in aarde gehad om het goedgekeurd te krijgen. Frankrijk was het eerste land wat Stevioside goedkeurde voor inwendig gebruik. De Stevia plant was daarvoor al wel goedgekeurd voor uitwendig gebruikt, aangezien het goed is voor de huid en acne tegengaat. Wat betreft inwendig gebruik was Frankrijk de voorloper. In 2011 was het eindelijk zover, de Europese Commissie heeft de Stevia plant goedgekeurd voor heel Europa. 

De voornaamste voordelen van Stevia is het feit dat geen calorieën bevat en tegelijkertijd wel heel zoet is. Dit stelt de consument in de gelegenheid om eten en drinken te zoeten, zonder de negatieve gevolgen ervan te ondervinden. Omdat het een volledig natuurlijk product is, bevat het geen enkele kunstmatige stoffen zoals aspartaam. Daarmee hebben we direct de voornaamste nadelen van suiker en kunstmatige zoetjes genoemd. Veel mensen vervangen suiker door kunstmatige zoetjes, omdat men er dik van wordt. Echter, kunstmatige zoetjes bevatten vele kunstmatige stoffen zoals aspartaam, waarvan wordt beweerd dat deze kankerverwekkend zijn en vele neveneffecten hebben. Naast deze voornaamste voordelen herstelt het spieren na inspanning, werkt het tegen cariës, heeft het een genezend effect op acne en is het een te gebruiken door mensen met suikerziekte. 

bron: steviazoetstof

Geen opmerkingen:

Een reactie posten