30 december 2011

Hondón de las Nieves 12 druiven


Dorpsplein 31 december 24 uur
Zaterdag 31 december om 24 uur verlaten we het oude jaar 2011 en vieren we het nieuwe jaar 2012 op het dorpsplein in Hóndon de las Nieves.
Om middernacht, bij het luiden van de dorpsklok, eten we  12 druiven en maken bij elk druifje een wens voor 2012.  Met een glaasje cava vieren we het nieuw jaar

Na het feest op het dorpsplein kan er verder gefeest worden in het Cultureel Centrum van Hondón de las Nieves op de muziek van "Duo Everest".

Las doce uvas – 12 druiven
Op 31 december trekken duizenden Spanjaarden naar hun dorpsplein om samen de laatste 12 klokslagen van de dorpsklok te volgen. Men eet één druif op het ritme van de laatste 12 klokslagen van het jaar en elke druif staat voor de komende 12 maanden van het nieuwe jaar, bij het eten van elke druif kan je een wens doen. Eenmaal de druifjes opgegeten worden de glazen rijkelijk gevuld met cava om te toosten op het nieuwe jaar. SALUD

Naast het eten van de druiven bestaat ook de traditie om geld in de schoenen te doen om fortuin te hebben in het nieuwe jaar, lopen met koffers om de mogelijkheid te hebben in het nieuwe jaar een reis te maken of rood ondergoed dragen om veel liefde te hebben in het nieuwe jaar.

Meer info:: http://es.wikipedia.org/wiki/Doce_uvas :más información