24 april 2016

Abanilla, Moros y Cristianos tot 4 mei 2016

Abanilla ligt in het binnenland van Orihuela en tussen Fortuna en Hondon de las Frailes. Hoewel het een kleine gemeente is heeft het elk jaar een groot programma voor zijn jaarlijkse Moren en Christenen feest. Veel van de Moren- en Christenenverenigingen uit de hele regio Murcia nemen deel aan de vieringen in Abanilla waardoor het een feest is van Regionale Toeristisch Belang.




Zondag 24 april
17:00 Grote Parade van de kinderen. Route: Plaza de la Lonja, de Calle Mayor, Plaza de la Constitución, Calle San José, Avda. Juan Carlos I eindigend bij de Paseo de la Ermita.

Vrijdag 29 april
23:45 Ambassade van de Moren op  de Plaza de la Constitución

Zaterdag 30 april
23:45 Parade van de feestkoninginnen, Moren en Christenen. Route: Plaza de la Lonja, C / Mayor, Plaza de la Constitución, C / San José, Avda. Juan Carlos I eindigend bij de Paseo de la Ermita.

Zondag 1 mei
11:00 Brass Band Parade vanaf de kerk
18:30 Grote parade van de christenen, gevolgd door de Moren. Route: vanaf het Sportcentrum naar Avda. Región de Murcia, C / Francisco Salzillo, Plaza de la Constitución, C / Mayor, Plaza de la Lonja Calles Canalejas en Alcazaba.

Maandag 2 mei
18:00 Bloemenofferande  begeleid door de muziekgroep Los Veteranos vanaf de Plaza de la Constitucion.

Dinsdag 3 mei
05:00 Diana, 's ochtends vroeg optocht met trommels.
06:00 Diana, vroege ochtend parade door de muziek bands en de kapiteins van beide legers naar de Kerk
07:30 H. Mis gevolgd door een bedevaart van de plaatselijke kerk naar de Hermitage van Mahoya.
Als de stoet arriveert in Mahoya zwaaien de kapiteins met hun vlaggen en de haakbusschutter schieten hun donderbussen af. Uit een papieren bal vliegen de duiven weg, nadien misviering?

Zondag 8 mei
17:30 Processie, gevolgd door de afsluiting van het feest met het zwaaien van de vlaggen en het afvuren van de donderbussen gevolgd door een vuurwerk vanaf de Plaza de la Constitucion.