16 juni 2016

Romeria del Cap in Santa Pola op zondag 19 juni

 



















Romeria Del Cap is een pelgrimstocht, ter ere van de Virgen del Rosario (maagd van de Rozenkrans), gaande van de kerk in het centrum van Santa Pola via de kustweg naar de Ermita del Cap richting Gran Alacant, ongeveer 8 km.
De naam, "Romeria del Cap", komt van de Valenciaanse taal en verwijst naar de plaats waar het wordt gevierd, Santa Pola Cape of oorspronkelijk "Cap de l'Aljub". 
De bedevaart wordt gevierd sinds begin 1900, de zondag die het dichtst bij de feestdag van Sint Jozef ligt, nl. 24 juni. 
Het is een kans om te genieten van een leuke familiedag in een onvergelijkbare omgeving, tussen de zee en de kliffen van Gran Alacant.
Deze bedevaart wordt niet alleen te voet, maar ook met de fiets of te paard gedaan. 
Zaterdag 18 juni
20.00 u: openingstoespraak aan de Ermita del Cap
20.30 u: bloemenofferande aan de Ermita del Cap
21.00 u: traditionale dansen en muziek aan de Ermita del Cap
Zondag 19 juni
06.30 u: samenkomst aan de Iglesia de Nuestra Señora de la Asunción in Santa Pola voor de bedevaart naar de Ermita del Cap en uitdelen van wandelstokken
07.00 u: bedevaart. Route: C/ Iglesia, Elche, Glorieta, Almirante Antequera, Sacramento, González Vicen, Santiago Bernabeu, Playa del Varadero, Paseo Santa Pola del Este, Camino de la Virgen del Rosario (kustweg), Ermita del Cap
10.00 u: mis in de Ermita del Cap
14.00 u: paella voor alle deelnemers