6 september 2016

De “Vuelta”, ronde van Spanje in Benidorm.



Wil je eens een rit van de ronde van Spanje meemaken? Maak dan op 10 september een uitstap naar Benidorm. Die dag start in Benidorm de 20e rit in de “Vuelta”. De rit gaat van Benidorm naar Alto Aitana - Escuadrón Ejército Aire een rit over een afstand van 184 km.
Deze voorlaatste rit kan nog steeds invloed hebben op het algemeen klassement van deze “Vuelta”! Vier beklimmingen, drie van 2e en één van de 3e categorie, verdeeld over de afstand van deze etappe en dan nog de slotklim.
Het peloton zal snel beginnen met de beklimming van de Coll de Rases (2de categorie, hoogte 630 m) en net na de afdaling beklimmen de renners de Alto de Ebo (3de categorie, hoogte 540 m) en een beetje verder de 2e categorie beklimming van de Alto de Tollos (hoogte 830 m). Veel verder zullen de renners de Puerto de Tudons van 2de categorie beklimmen met een hoogte van 1.020 meter.
Als deze beklimmingen niet geleid hebben tot een eerste selectie, zal het hoogstwaarschijnlijk gebeuren tijdens de slotklim van 22 kilometer met een hoogteverschil van 1280 meter richting de top van de Alto Aitana met een gemiddeld stijgingspercentage van 5,72% (hoogte 1510 m).
Hieronder vindt u het profiel van deze 20e etappe van de “Vuelta a España 2016”.
 artikel verschenen in de Costakrant nr 25
Wim Kuyps