8 augustus 2016

Artieste uit Hondón de las Nieves exposeert in "Gallery Belen" in Aigües.

De Nederlandse musicienne en fotografe Cockie Donkers uit Hondón de las Nieves exposeert tot half september foto´s uit vooral Ethiopië in ´Gallery Belen´  te Aigües.
Cockie Donkers woont al weer zo´n twaalf jaar in Spanje, in Hondón de las Nieves. Daarvoor speelde zij meer dan dertig jaar altviool in ´Het Brabants Orkest´, momenteel verenigd met Limburgse collega´s in de ´Philharmonie Zuidnederland´. In de laatste tien jaren van haar carrière maakte zij naam en had zij een aantal indrukwekkende tentoonstellingen met haar ´Foto´s vanuit het orkest´.
In haar vakanties bereisde Cockie zowat de halve wereld. En telkens kwam zij terug met een schat aan zwart-wit of kleurenfoto`s uit landen als Syrië, Jemen, Ethiopië, uit Brazilië of Argentinië. Daarbij ging steeds haar grootste aandacht naar mensen in moeilijke of bijzondere omstandigheden en naar de wijze waarop zij overleven.In ´Belen´ zal zij haar expositie met enige regelmaat dan ook variëren.
De ´Gallery Belen´ in Aigües is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag `s avonds vanaf 20 tot 23 uur. 

Cockie Donkers aan de ingang van de galerie met twee leden van het collectief dat Gallery Belen in       stand houdt. De man is de beeldhouwer Jan Keijsers die tot voor kort ook in Hondóon de las Nieves woonde.
Cockie voor haar tentoonstelling in Aigües, in het oude huis in de Calle Mayor dat door een aantal kunstenaars is ´omgebouwd` tot de "Gallery Belen"