4 januari 2015

Meer dan 1.000 figuranten in Driekoningenstoet in Crevillente

Meer dan 1.000 figuranten zullen deelnemen aan de traditionele Drie Koningenstoet in Crevillente, die zal starten op maandag 5 januari om 19 uur vanaf Parc Nou te eindigen op de  Plaza de la Constitución, waar Melchor, Gaspar en Baltasar snoep uitdelen aan kinderen .

De afgelopen jaren kende de parade van de Drie Koningen een grote belangstelling van kinderen en volwassenen uit Crevillente maar ook uit de naburige dorpen en steden.



Het eerste deel van de optocht is gebaseerd op de geboorte van Jezus en de meer traditionele voorstelling van de kerstviering. Er zal ook een voorstelling zijn door de theatergroep en door het Crevillentino ballet  L'agora welke  verschillende choreografieën speelt met interactie naar het publiek.
Hierna worden de typische kerst snoepjes uitgedeeld en zal een muziekband kerstliederen uitvoeren en de Koninklijke bode zal de wensbrieven verzamelen van de kinderen.

De optocht van Koning Melchor is gebaseerd op het thema van de Disney film "The Lion King". Onder begeleiding van Crevillentina Association "Spika" dat een dans van "The Lion King" met personages uit de film zal ten beste brengen. Tijdens de optocht zullen een groep kinderen en volwassenen verkleed als verschillende thematische figuren snoepjes uitdelen aan het publiek. Disney-figuren zoals Mickey, Minnie en nog veel meer zullen de Koning Melchior begeleiden.


De komst van Koning Gaspar is gebaseerd op de film "Finding Nemo" met een optocht van 8 dieren uit de Disney film en onder begeleiding van  honderden kinderen en volwassenen in kostuum welke snoepjes uitdelen. Een praalwagen met Disney figuren en de wagen van Gaspar sluit dit deel van de stoet af.


Koning Baltasar worden omgeven door de film "Toy Story", onder begeleiding van verschillende personages uit de film zoals "Jessy" en "Woody" plus een bataljon van zes soldaten welke zorgen voor de interactie met het publiek. De wagen van koning Belsazar zal de climax zijn van deze spectaculaire rit.


Er zullen 13 praalwagens, 4 muziekbands, 15 disco's, 4 shows, vijf balletten en er zullen meer dan 100.000 goodies uitgedeeld worden.


De parade start op maandag 5 januari om 19 uur aan het Parc Nou en gaat door de straten
calles Santo Tomás, avenida de Madrid, Santísima Trinidad, San Sebastián, Blasco Ibáñez en einde op het plaza de Constitución, waar Hunne Majesteiten, de koningen van het Oosten, gastheer zullen zijn van de kinderen en hun snoepjes uitdelen.