1 juli 2013

Bespaar enkele honderden euro's met dag- en nachtstroom van Iberdrola...



Ook in Spanje heb je dag- en nachtstroom voor woningen tot een gecontracteerde vermogen van 10 kW. (dus bijna alle particuliere woningen)
De dag- en nachtstroom heeft verschillende tarieven, afhankelijk van het tijdstip van de dag wanneer de elektriciteit wordt verbruikt. Iberdrole maakt een prijsverschil tussen de piek-periode (Punta) en de dal periode (Valle). De uren in elke periode variëren in de winter en de zomer.
De piekperiode (dure periode) omvat een totaal van 10 uur (vanaf 12 uur 's middags tot 22 uur in de winter en van 13 uur tot 23 uur in de zomer).
De dal periode omvat een totaal van 14 uur (22 uur tot 12 uur in de winter en van 23 uur tot 01 uur in de zomer). Deze periode is de beste periode voor het gebruik van wasmachines, strijkijzers, verwarmingstoestellen, zwembadpompen, boilers, ovens... aangezien de prijs van elektriciteit dan het goedkoopste is.
Wanneer je dag- en nachtstroom aanvraagt dan betaal je wel voor de dagstroom iets meer dan bij een normale aansluiting.
In maart 2013 betaalden we voor:
Energia Punto: 0,167658 Euro/kWh
Energia Valle: 0,05719 Euro/kWh
Je kan dag- en nachtstroom telefonisch aanvragen bij Iberdrola. (ook in het Engels) Zorg wel dat je alle gegevens bij de hand hebt. Ze proberen je ook enkele service pakketten aan te bieden. Aan jou de keuze of je die neemt. In normale omstandigheden komt Iberdrole enkele dagen later een nieuwe elektronische meter plaatsen.

Meer info ga hier naar de website van Iberdrola